албена вулева

Албена Вулева шашна зрителите на „Биг Брадър: Мос Уонтед” с осезаемата си промяна. Не само визията, но и поведението на устатата дама е различно. Откакто е приела исляма, тя забулва косите си, понякога дори лицето си, говори за Аллах като за свой бог и водач, разказва открито за религиозните си предпочитания и поражда любопитни погледи у околните.

Запознати издават, че авторката на култовото предаване „Сигнално жълто” е приела исляма не толкова от любов към Аллах, както твърди, колкото с користни цели. От доста време тя се увличала по приложната магия, но нямала достъп до този мистериозен свят. Нейни близки й подшушнали, че ако се направи на мюсюлманка, ще може да изучи отблизо практиките на ходжите и даже да прибира пари за урочасване и черна магия. Вулева напоследък е закъсала финансово, така че не чакала много, а побързала да разбере какви са възможностите за смяна на религията.

Първоначално Албена изучила в детайли Свещения Коран, a след като окончателно загърбила християнската си вяра, навлязла в по-дълбоката материя – дебрите на черната магия. Тя се допитала до известен ходжа, който провел обучение и я въвел в тъмните практики. Бившата тв водеща прибира по 200-300 лева за сеанс, а желаещи да се възползват от услугите й не липсват, разказват хора от обкръжението й. В действителност, Вулева изобщо не вярвала в това, което прави, но убеждала клиентите си, че може чудесно да урочасва и проклина.

„Хората се променят, нормално е и аз да се променям. Аллах ме повика, чух гласа му! Случи се, докато бях в Истанбул на екскурзия като обикновена туристка и въобще не съм очаквала, че тази енергия ще ме порази така силно. Минавах покрай една джамия и чух призива за молитва. Тогава сякаш някаква магична сила ме привлече да вляза вътре. Бях като омагьосана, запленена. Това беше моментът, в който реших, че не искам повече да бъда християнка”, раказа Албена пред смаяните си съквартиранти в Къщата. Тя отрича слуховете, че се е съобразила с желанието на приятеля си Недик Недев, който също е мюсюлманин. „Не бих направила компромис със себе си заради мъж! Да приема исляма беше мое лично решение”, категорична е Вулева.

Откакто не е на телевизионния екран като водеща, риалити звездата се занимава още с изработка на бижута, които продава в интернет, а личната си дизайнерска линия е нарекла „Хаял”. Освен че майстори аксесоари, щерката на Людмила Захажаева рисува и картини. Неотдавна тя завършила първата си творба с маслени бои, която озаглавила „Джамията”. Вулева твърди, че точно джамиите й носят покой и вдъхновение, затова ги е превърнала в тема на част от произведенията си.