На 21.01.2019 г. по традиция на Бабинден се състоя 10-тото юбилейно издание на конкурса „Мисис Баба“. Успоредно с него се проведе и единственият в света международен конкурс за баби Grandma Universe.

 Домакин на конкурса беше комплекс „Монтесито“. Над 300 кандидатки от цялата страна заявиха желание да участват в надпреварата. Целта на този конкурс е да даде пример за съвременна баба – красива, поддържана, работеща, щастлива и радваща се на живота, любяща майка и баба, със самочувствие и лично пространство. До финала на конкурса „Мисис Баба” журито допусна 10 кандидатки. Тази година прави впечатление, че повечето са с по три деца и няколко внуци.

Участие в надпреварата Grandma Universe 2019 взеха представителки от 5 континента. Отново се наблюдаваше засилено присъствие на азиатки. Това не е случайно, тъй като няколко поредни години короната отива в Азия.

Символичен домакин на конкурса Мисис Баба 2019 беше първата носителка на титлата Капка Амзина. В ролята на домакин на международният конкурс Grandma Universe и водещ на събитието бе Grandma Universe 2016 – Дони Чачова.

Мисис Баба 2018 Aнета Паскалева предаде короната на Мисис Баба 2019 и се включи в надпреварата на международния конкурс, представяйки България .

Всички участнички в международния конкурс бяха отседнали в комплекс „Монтесито”. Специалната национална вечер с фолклорна група „Дилмани“ се  проведе в ”Кафана Стефанович”. „Дари Травел“ им подари туристическа обиколка на София, а Code Beauty  се погрижиха за перфектната им визия на финала на конкурса. Гостите се насладиха на специална селекция продукти на изворна вода „Бачково”. Участничките получиха подаръци от Refan – с екстракт от роза, козметика на „TEOXANE”, „Premium Health Products“, Gallerato на г-жа Славка Занева. Както обикновенно прекрасната торта за юбилея беше дело на сладкарници Неделя. Събитието по традиция имаше и благотворителен характер. Средствата бяха предоставени на К.Г.Б. – Клуб на готините баби. В най-интересния тур с талантите всички участнички блеснаха с изпълненията си. Те пяха, танцуваха, рецитираха. Журито по традиция съставено от носителки на титлата Мисис Баба пред годините в лицето на Татяна Трайкова, Цветеслава Гълъбова, Ваня Георгиева, Даниела Цветанова, Капка Амзина, както и специалните гости – адвокат Биляна Тончева, Велина Ефтимова – Refan, Даринка Кръстева, Мадлена Иванова, Нели Пандилова и Grandma Universe 2018 –  Елена Крумхолц избра следните победителки:

Мисис Баба България 2019 – Стефка Стаменова – от Пловдив на 50 години – радио и тв  журналист, разказвач на истински истории, за което е наречена българската Шехерезада. Мото – “Най- същестеното е невидимо за очите“

Мисис баба 2019 I -Цветанелия Колева

Мисис баба 2019 II – Славка Йовчева

Мисис баба 2019 III – Марияна Станчева

Мисис баба 2019 IV – Айше Дрянова