Веселина Томова и сайтът „Афера“ все повече превръщат журналистиката в България в извращение и отвращение. Тя пуска вулгаризми и псувни, което трудно вече се възприема и от нейните колеги. Често и те стават мишена на нейните обиждания. Това надминава жълтите медии и върви по-скоро към тъмнокафявите.

Позволява си да псува и обижда хора. Даже да използва мъжки и женски органи в заглавията. Това е извращение! Такова нещо няма никъде по света, където журналистиката е уважана професия. За съжаление в България е в упадък и затова хората все по-малко вярват на медиите. А на хоризонта са останали много малко качествени журналисти!

Преди време Томова дори си позволи да нападне известната журналистка Соня Колтуклиева, но тя не и остана длъжна във Фейсбук: „Алкохолизираната, игнорираната, несъществената и ненужната Веселина Томова само чака повод да се изхрачи върху мене. Като обсебена е.

В нейната глава, в миризлива алкохолна мъгла, се мержелеят нѐкви фалоси, истерично ги развява из клетия си сайт Afera, който служи за пощенска кутия на стари налудничави ченгета и като пластмасов леген, в който Веска повръща безутешната си самота.

Гледайки ме по изключително популярната напоследък ПИК телевизия, Веска болезнено усеща собствената си маргиналност и провинциалност. Афера.бг е варненската сестра на софийския Информиран.нет, само че по-вулгарна. Веселина Томова се чуди как да ме предизвиква. Жалка е. Ако сега й звънна да се изясняваме, от утре ще ми стане първа приятелка, защото през мен ще се почувства значителна. Този филм вече съм го гледала, даже съм била на нейно парти в София… Ясна ми е. Обаче, не ме интересува. Като се налива от сутринта е добра. Но махмурлукът я докарва до истерия. Ох, горката. Съжалявам я. И я презирам“, написа Соня Колтуклиева.

Преди време Димитър Кунев в сайта „РодинаБг.ком“ напиша, че Веселина Томова изгаря с огън и жупел всеки и всичко, оглежда и „копринените рокли и долното бельо“ на политички и политически „камериерки“, вглежда се в мускулите, бедрата и между бедрата на видните ни политици – като се почне от Бойко и екс кмета на Варна Кирил Йорданов, та се стигне до варненското л… овчарче Янко Станев. Няма лошо, макар че делата срещу нея, включително спечелените срещу нея са много и със сериозен финансов „статус“.

На времето Веселина Томова беше първа приятелка с журналистката Юлия Кунева от Труд. Книгите на Томова за варненската мафия имаха сравнително добър успех. Друг е въпросът, че основната бандитска статистика „писателката“ Томова получи пак от Юлия Кунева, за което Томова лично благодари на Кунева на промоцията на първата Вселинова книга за бандитска Варна.

В края на краищата Веселина Томова с характерното за нея неблагодарно поведение „охрачи“ първата си приятелка /както тя самата твърдеше/ в „Афера“. Впрочем това издание бе де факто създадено от варненския бизнесмен Веселин Данов, но при „странни“ обстоятелства стана собственост на Весито.

И тогава започна сагата на рекета, за който Томова е написала хиляди страници. Дали тя рекетира или нея я рекетират, питайте всеки що-годе изявен варненски бизнесмен и/или политик – Янко Станев, Веселин Марешки, екс-овете и днешния кмет на Варна Христо Кирчев, Кирил Йорданов и Иван Портних, ексшефа на БСП и де факто собственик на „Петел.Бг“ Борислав Гуцанов, изобщо всеки, който има парички, например потъналия в политическото небитие Яне Янев, когото Веселина поддържаше, а на техен разговор във Варна сме случайни свидетели, ставаше въпрос за 25 000 лв. Друг е въпросът, че РЗС /ако сте забравили партията „Ред, Законност и Справедливост“/ на Янето се провали тогава тотално на местните избори във Варна, очевидно журналистическата подкрепа на Томова не помогна.

В свои статии тя неведнъж е охрачвала главния редактор на РодинаБг.ком Димитър Кунев. Но Кунев никога по никакъв повод не е вземал и лев от политици или бизнесмени, а нашата нарочена журналистка Томчето е правила пищни рождени дни в скъпи и прескъпи варненски ресторанти. От къде са парите – ами от „журналистическа дейност“.

„Никога не чета „Афера“, от където мирише на нечистоплътност /почти/ във всяка статия. Дали е от самата Веселина Томова или от нейните герои – или и от двете“, коментираше Кунев.