-Г-н Гаел Бонел Санчес, след няколко дни е Коледа. Как ще отбележите празника?

-Аз съм от хората, които обичат Коледа. Този празник е магичен и ми напомня за детството.  Той е синоним за прибиране при семейството ми. Може би, защото често ме няма вкъщи, заради моите бизнес начинания. Когато е Коледа, означава, че ще сме заедно. Нашата Коледа е съвсем обикновена. В социалните медии постоянно могат да се видят красиви коледни дръвчета, неверотни декори. Но за мен Коледа не е това, не е състезание за това кой ще има по-красива елха. Това е магия, която сплотява хората и техните семейства.

-Това означава ли, че ще се приберете във Франция за Коледа?

-Да, ще отлетя за Париж, ние живеем в град до Париж. Ще прекарам празника със семейството си и на 27 декември отново ще се върна в София. Щастлив съм, защото магията на празника е да сплотява хората. Ще използвам момента, да пожелавам на вас и на читателите ви Весела Коледа!

-Благодаря ви! Готов ли сте с подаръците вече?

-При мен е възможно най-лошият сценарий – всичко купувам в последния момент (смее се). Не защото не искам, а защото искам да ги купя от Париж, чисто по практически прчини. Що се отнася до самите подаръци – винаги искам да взема най-доброто за всеки един. Купувам това, от което имат нужда и това, което искат, разбира се, да получат.

-Наскоро представихте своя собствена колекция часовници с подписа на Наполеон Бонапарт. Как ви хрумна идеята за колекцията Heroïca Tempus?

-Много съм горд, че направихме Heroïca Tempus. Създадох колекцията с Кристоф Голай и мисля, че направих правилния избор. Неговата компания Golay Spierer е на пазара за луксозни и уникални стоки от дълги години в Швейцария. Брандът е емблема за качество.

Колкото до идеята – въпреки че не съм навътре в часовникарската индустрия исках да направя нещо иновативно, защото в последните години тя тъпчеше на едно място. Тази колекция разкрива кой съм аз по някакъв начин. Когато правя биснес винаги се опитвам да правя нещо ново, иначе не съм заинтересован. Така че се чудех какво мога да направя и в тази индустрия. Направих проучване сред хората, които обичат часовници, разбрах, че имат страст към тези аксесоари, но не само към тях, а и към историята. И си помислих, че мога да сложа нещо, написно от любимите им персонажи от историята, което да ги провокира да се гордеят. Така реших да направя нещо свързано с това. А какъв по-добър символ за един човек от неговия подпис. Той го представя. И нямаше по-добра идея от това – да сложим истински подпис на историческа личност вътре в часовника. А защо избрах Наполеон за първия часовиник. Много е просто. Той се е опитвал да внесе нещо ново в света, имал гигантски идеи. Не казвам, че всичките са били страхотни, защото все пак е отнел много човешки животи. Няма как да се говори за която и да е война от положителна гледна точка. Но все пак не можем да отречем, че той е голяма историческа личност. Той е символ на Франция и най-добре пресъздава френската история. Затова и реших да стартирам този проект именно с него. Това беше малко опасно, защото хората или го обичат или го мразят. Няма средно положение. Но аз рискувах и го направих.

-Кои ще бъдат следващите известни личности, чиито подписи ще включите в колекцията с часовници?

-Айнщайн. Вече сме платили правата за истинския подпис на Айнщайн. Не мога да ви кажа много подробности за това как ще изглежда самия часовник, защото в момента сме се се фокусирали върху този с подписа на Наполеон. А защо сме избрали Айнщайн – мисля, че е очевидно (смее се).

-Имате ли идея да направите часовник с подпис и на някоя значима личност от България?

-Честно казано мисля да го направя с подписа на някоя българска историческа личност, но не някоя звезда от съвремието. Легенда или национален герой. Тези две понятия звучат еднакво, но мисля, че България има много значими личности, дали живота си за страната. И всички българи се гордеят с тях. Имате много герои, бих споменал имената на Васил Левски и Христо Ботев, но съм избрал все още кого да направим. Самата колекция с часовници не е затворена само в рамките на Франция и френските герои, а напротив – отворена е за целия свят. Именно това ми харесва в целия този проект. Можем да изберем исторически значими личности от почти всяка държава. Тъй като в момента живея в България, със сигурност ще обърна дори повече внимание на личността, която ще избера за часовниците.

-В едно от своите предишни интервюта казвате, че проектът на живота ви е свързан с космоса. Какво означава това?

-Да, така е. Аз обичам красивите неща, обикновени неща от живота, които ни правят щастливи. Понякога ние хората сме фокусирани прекалено много към лукса, прекалено сме егоцентрични и материално настроени. И забраяме есенцията, която е животът.  Какъв е смисълът на живота. Това е малко криеща трудности тема, защото всеки човек има своя собствена гледна точка, която минава през неговото образование, религия, етнос и т.н. Новсе пак има и нещо общо, което доминира. Аз винаги съм бил свързан с космоса, още откакто бях дете. Спомням си, че често питах дядо си, защо има звезди на небето, какво има след звездите и т.н. След това като тинейджър имах толкова много екзистенциални въпроси. Предполагам много тинейджъри са си ги задавали. Именно затова и започнах да мисля профеисонално в тази посока. Да насоча бизнеса си към космоса. Но това не важно само за мен, правя го за всички хора. В главата ми се въртят и много въпроси, свързани със смъртта, както предполагам при много хора се слува. Аз не приемам смъртта и не искам да губя близки. Именно така се зароди и идеята ми за космоса. Това ме провокира да създам този проект. Той е много хубав и събрахме голяма сума за осъществяването му доста бързо. Създадохме компания в Швейцария, имаме много партньори. Много се гордея, защото съм обграден със страходни хора. Не искам да казвам повече, защото в момента работим усилено. Много скоро ще подпишем финалните документи и ще мога да ви разкрия повече детайли.

-Произвеждате водка от хайвер. Как започна всичко и каква е цената на една бутилка?

-Идеята ми хрумна преди около 3-4 години, когато видях един човек как пие водка и яде хайвер, това го има и във филмите. И в ума ми веднага изникна идеята за комбинацията между тях. Хайверът не са просто яйцата на рибите. В момента той е много модерен. В миналото не е бил толкова скъп, дори често са го хвърляли на боклукака, защото хората не са искали да го ядат. Което е много странно. Но впоследствие се  превърнал в деликатес и цената му е скочила много. Станал е един вид скъпа стока. И така в ума ми дойде идеята – щом хората пият водка и мезят с хайвер, значи самите вкусове много си подхождат. И така тези два вкуса ги съчетах в един. Те винаги са вървяли отделно, но вече не. Може да се каже, че  „живеят“ заедно в Black G Vodka. Както съм казвал и преди, не идвам от заможно семейство, напротив – родителите ми винаги много са работели, за да можем да имаме най-доброто.  През целия си живот съм се борил сам, за да стигна там, където съм сега. В миналото, за нас хайверът беше стока, която не можем да си позволим. И мисля, че за първи път пробвах хайвер когато бях около 22-23 г в един ресторант в Ню Йорк. И още тогава исках да направя продукт, който да има луксозен вид, но цената да е приемлива за много хора. Бутилката струва около 60 евро. Да, скъпо е, но пък можеш да си го пиеш с месеци. Не е като малка кутия, която си купуваш, отваряш и тя свършва след 2 минути (смее се). След това осъзнах, че хайверът не е за всички. Затова и този бизнес е нишов. След това направих уникален продукт само за най-богатите – Almas Vodka. Не си слагах лимит и нямах бюджет. Впрегнах цялото си въображение и намерих най-скъпия бял хайвер от есетра албинос. Добиват се само около 5 кг на година от него. Цената му може да достигне до 50 000 долара за килограм. След акто се сдобих с този уникален продукт, намерих партньори в България и съм много щастлив, че всичко се произвежда тука. Дизайнът на бутилката е уникален – формата на амфора с бронз и злато. Един майстор на кристала от Париж я изработи. Много се гордея. Не искам да говоря за цената. Самата изработка е изключително скъпа, затова и трябваше да сложа правилната цена, все пак правим бизнес. Няма висока надценка. Струва шестцифрена сума. Много е скъпа. За някои хора това може би звуи глупаво и те не го разбират, но за други – това е уникален продукт, който могат да си позволят и да изживеят невероятно изживяване. Искма да издам, че съвсем скоро, в България ще пристигне една от тези бутилки и ще бъде в клуба, който съвсем скоро ще отворя.

-Мислите ли, че българите биха могли да оценят такава водка?

-Това е различен пазар. Не мисля, че българите гледат на хайвера като на нещо модерно, както в други държави от Европа. Така че със сигурност не е лесно да правиш бизнес тук с такава водка. Сигурен съм, че има българи, които я харесват, които обичат да ядат хайвер. Не казвам, че българите не я оценяват, защото нямат пари, а защото те имат друго виждане.

-Лесно ли се правят продукти за богатите хора?

-Бих отговорил по друг начин – аз обичам да инвестирам неща, които не са правени досега. Това означава, че прая само иновативни проекти, те са ценни и повечето са луксозни, което означава, че струват пари. Не е трудно, когато знаеш точно какво искаш да направиш. Всеки може да направи същото, каквото й аз, но трябва да му се посветят. Всеки може да бъде успешен в своята работа, в своето семейство, в своя живот. Мнго хора съпоставят успеха с пари. Но това не е така. За да си успешен, трябва да следваш посоката си и да не се отказваш. Важното е да инвестираш парите си правилно. И да правиш по-големи и големи проекти. Въпросът е да посветиш цялото си време на това, с което си се захванал, независимо дали е за богатите или не. Трябва да се ограничиш понякога от сладостите на живота, за да си се отдал на 100 % на това, което искаш да постигнеш. Например, миналата нощ спах само 2 часа и половина, защото мислех за предстоящото откриване на новия си клуб, да може всичко да е перфектно. Обичам да контролирам всичко, дори дизайна. Задавих си въпроса – коя маса да избера. Представете си. Това е страст, да не го мислиш като работа, а като удоволствие.

-Съвсем скоро ще отоврите ноще клуб в София. Моля, разкажете малко повече за това начинание?

-В България хората обичат да се забавялват и излизат често на бар или дискотека. Това е много хубаво, защото например във Франция не е така. Там половината от клубовете са затворени. Преди 10 г беше много популярно да излезеш надискотека, но сега нещата се промениха много. Младото поколение предпочита да си организара партита вкъщи и да ходи по рестранти, където да се забавлява. Но в България, все още е много актуално да се излиза вечер, което ми напомня за моята младост. Клубът ще отвори след около месец и ще бъде много специален. Както вече споменах, обичам да правя нещата по-различни. Ще бъде в Драгалевци и това ще бъде първият клуб в района там. Името е „The Miliarder Club” и както се досещате от името ще бъде екскклузивен. Пространството е малко, за да бъде интимно и уютно. Дизайнът е много различен, дори луд. Идеята е изцяло моя, а дизайнерът на декори на „Ню Бояна Филм“ ми помогна да го направим. Прозорците ще са с лед екрани. Един ден партито може е с изображения от Ню Йорк, все едно си там, на другия – от Париж. Искам хората да могат да пътуат в моя клуб и всеки път атмосферата да е различна. Обзавеждането е ексклузивно, различна атмосфера. Искам вътре да има хубава атмосфера и положителна енергия.

-Живеете в България. Защо избрахте да се установите тук?

-Да, живея тук. Може би вече 7-8 месеца плътно съм в България. Пътувам, разбира се, много – до Франция, до Испания, до Щатите. В България имам вече много приятели и ми е много приятно. Към вашата страна ме насочи мой приятел режисьор – Питоф. Той ме посъветва да заснема първия си филм тук. Пристигнах с еднопосочен билет и останах няколко месеца. Запознах се с Шимон и Ярив от „Ню Бояна Филм“. Създадохме много дълбоко приятелство, особено с Шимон, който ми е като втори баща. Той е мениджър на студията. Почувствах се като у дома си. След това, като реших да правя водката с хайвер, отново намерих подкрепа в България, благодаря на Георги, който ми помогна да направим продукта в дестилерия в Пловдив. Всичко това ме накара да се замисля – приятелите, партньорите, продуктите са тук, значи трябва и аз да остана. България ми помага много. Данъците са по-ниски от тези е в Европа. Природата е прекрасна. Хората са много гостоприемни. Много хора ме питат, защо стоя в България, при положение, че мога да живея навскяъде по света. Аз аз отговарям – защото в София се намира едно от най-големите филмови студия. Трябва да се гордеете с това. Не само това, разбира се. Имате много възможности тук, въпреки че животът е труден. Но чужбина не синоним на успех. Това бих искал да го подчертая. Благодаря на всички, с които съм се срещнал в България. Надявам се да срещна и нови хора, с които да работим заедно.

-Познавате ли някои от българските знаменитости?

-Ще ви издам една тайна – не гледам българска телевизия. Не защото не искам, а защото не разбирам добре езика. Но обещавам да работя в тази посока (смее се). Така че тези звезди не ги познавам. За мен е трудно да разбера кой е известен и кой не. През целяи си живот съм имал ралзични приятели. Приятели са ми е например Принцът на Камбоджа и Принцът на Нигерия, един от създателите на „Ники Бийч“ ми е партньор. Харесвам хората такива каквито са, не заради титлите и финансовото им състояние. В България познавам Васил Найденов, който е превъзходен човек. Срещал съм се и с фолкпевеца Илиян, който е много готин човек. Искам да спомена и името на Питър Бояджиев.