Деси Цонева и майка й Мариана са по-богати с около 2 млн. лева. Двете са продали един от семейните апартаменти, който се намира точно срещу руската църква „Свети Николай Чудотворец”. Купувачът е платил 940 000 евро на наследниците на Димитър Цонев, пише „Уикенд”.

Жилището, което Деси наричаше „градския ни апартамент”, се намира в сърцето на столицата и от него се виждат цели 14 исторически обекта. Преди години брюнетката показа разкошния дом при едно от гостуванията си в кулинарното предаване „Черешката на тортата”. Тогава тя се похвали с гледката и луксозното обзавеждане в стил неокласицизъм.

Семейството е търсило купувачи близо година, а причината е високата цена на имота, който е на ключова локация. Кандидати изобщо не липсвали, но повечето нямали достатъчно пари или банката не им отпускала баснословната сума. От терасата се виждат още куполите на храм-паметника „Св. Александър Невски”, Художествената галерия, Военния клуб, сградата на Банка ДСК, Двореца на царя, Партийния дом.

„Наистина е много красиво, този апартамент е едно бижу в центъра на София и покупката, която майка ми направи преди години, наистина е нещо безценно”, похвали се Деси преди време. Както е известно, съпругата на покойния Димитър Цонев – Мариана, е брокер и от години се занимава с недвижими имоти. Семейството има още два апартамента в района, които са на приблизително същата стойност, но за момента не ги продават.

Апартаментът се намира точно срещу Руската църква „Свети Николай Чудотворец”

Цоневи решили, че няма да живеят в центъра и по-добре да продадат дома сега, когато цените на имотите са в своя пик. Мариана живее в прекрасна къща в столичния квартал „Бояна”, а дъщеря й обитава къща в същия квартал, на няколко пресечки от майка си. И двете харесвали живота в полите на Витоша и не мислели да го сменят с шума на жълтите павета, затова решили да се лишат от апартамента. Те са го продали тихомълком, като купувачът също не е известен. Според мълвата, в дома се е заселила любовницата на виден предприемач.

Апетитният имот се намира на последния етаж и най-вдясно