Името на бившия ни национал се мярва като татуировка върху шията на бандит от чеченски произход в седмия епизод на крими поредицата.

Благой Георгиев има участие в прочутия по цял свят американски сериал „Елементарно, Уотстън”. Бившият ни футболен национал не присъства с лицето си в хитовата кримка, но името му се появява в един от епизодите. В седмата серия от първия сезон на поредицата сред отрицателните герои е чеченският бандит Виктор Нардин. Той е татуиран от главата до петите, а ченгетата и д-р Джоан Уотсън се чудят какво ли значат надписите по тялото му. Гениалният сътрудник на полицията Шерлок обаче бързо разрешава загадката.

„Това са надписи на кирилица. По шията са изписани имената на всички футболисти от отбора на „Терек” (Грозни)”, разяснява топдетективът.
Епизодът е излъчен на 15 ноември 2012 г., а заснет по-рано същата есен – през септември. По това време и нашият Джизъс играеше в „Терек” и дори беше капитан на отбора и любимец на президента на Чечня Рамзан Кадиров. Благой се подвизаваше в Грозни от 2009-а до самия край на 2012-а и е напълно логично неговото име да е било изписано върху кожата на гангстера Нардин.

В България „Елементарно, Уотсън” се излъчва по два телевизионни канала. Епизоди вървят и по AXN с надписи, и по FOX Crime с дублаж. Главната мъжка роля в поредицата се изпълнява от британския чешит Джони Лий Милър, а негова партньорка на екрана е мегазвездата Луси Лиу.
Нови серии на криминалната сага се произвеждат и до днес. Това хич не радва изпълнителката на ролята на Джоан Уотсън – тя се надяваше продуцентите да обявят финал още преди 3 години. „Когато през 2015-а станах майка, си мислех, че ще снимаме само още един сезон на „Елементарно”, а после ще се посветя изцяло на сина си Рокуел. Да, ама не, сериалът ме ангажира и досега. Дори съм загубила надежда, че скоро ще свърши, а толкова ми се иска да прекарвам повече време с детето си…”, споделяла е в интервю Луси Лиу.

Малкият й наследник още няма навършени 4 години, но вече говори на два езика. Момченцето усвоило думички на китайски покрай известната си родителка. Актрисата, която през 2018-а стана на 50, често приказвала на детето си на мандарин, твърдят хора от най-близкото й приятелско обкръжение.   Самата Луси е родена в Ню Йорк, но родителите й са китайци. До 6-годишна възраст Лиу не знаела и бъкел английски, признавала е самата тя, пише „Уикенд“.