На 21.01.2020  г. – по традиция на Бабинден, се състоя 11-тото  издание на конкурса „Мисис Баба“. Успоредно с него се проведе и единственият в света международен конкурс за баби Grandma Universe и Mrs.Classic Universe

Домакин на надпреварата беше комплекс „Монтесито“. Над 200 кандидатки от цялата страна заявиха желание да участват в състезанието.

Целта на този конкурс е да даде пример за съвременна дама с внуци – красива, поддържана, работеща, щастлива и радваща се на живота, любяща майка и баба, със самочувствие и лично пространство. До финала на „Мисис Баба” журито допусна 6 кандидатки.

Участие в надпреварата Grandma Universe 2020 взеха представителки от 5 континента. Отново се наблюдаваше засилено присъствие на азиатки. Това не е случайно, тъй като няколко поредни години короната отива в Азия.

Символичен домакин на конкурса бе  Мисис Баба 2019 Стефи Стаменова, която едновременно с това беше и участник в  Grandma Universe като представител на България. Стефи живее в Пловдив и организира туристическа обиколка и национална вечер в родния си град. Домакин на националната вечер бе небезизвестното пловдивско заведение – „Дядо  Либен”. Тя завоюва титлата – Grandma Balkans 2020 . А като водеща на събитието се изяви тв журналиската Нели Пандилова .

„Дари Травел“  подари на участничките  туристическа обиколка на София и Пловдив, а от  Фризьорски салон – Стоян Кунев се погрижиха за перфектната им визия на финала. Гримът  бе дело на Radiant professional. Гостите се насладиха на филтрирана, алкална и богата на антиоксиданти вода  – Канген от японската компания Енаджик. Оторизирани представители на Канген за  България са Цеци Георгиев и Лора Игнатова. Участничките получиха подаръци от Refan – с екстракт от роза,бижута Velmar,мед Курдов – един продукт със 100 годишна история  и подаръци от  Skin professional dead sea cosmetics

По традиция най-интересен бе втори тур, в който участничките показаха своя талант.

Журито в състав: Ваня Георгиева, Даниела Цветанова, Капка Амзина, Анета Паскалева, Ваня Ламбева, Ваня Гергова, Анелия Петкова, Димитрина Курдова, Деан Курдов, Изабел Хореро, Светлана Исаева      избра следните победителки:

Мисис Баба България 2020   стана Силвия Домозетска – от Благоевград на 51 години,журналист  – радио и тв  водещ, с две деца и една внучка на 4 години. Зодия Овен. Девиз – „Превръщай всички дефекти в ефект”.

Мисис баба 2020 I –Людмила Заркова

Мисис баба 2020 II – Марина Стоянова

Мисис баба 2020  III – Мая Стоилова

Мисис баба 2020 IV Силвия Василева

За първи път журито учреди и специален приз – Grandprize Grandma Talent Bulgaria, който бе връчен на Смиляна Захариева – жената с най-силен глас на планетата, вписан в рекордите на Гинес. Зодия Лъв, майка на две деца, баба на близначета.

Mrs Classic Universe 2020  е Су Джунг Ким – Корея – 50 години – син на 21 и дъщеря на 18. Хобито й е музиката.

Grandma Universe 2020 Светлана Гитерман – Естония – 48 години –баба на 1 внук. Хобито и е фитнес и разходки сред природата.

Снимки: Иван Веселинов и Теодор Атанасов „Качество, дизайн и точност”.