Красивата надпревара за титлата Lady България се проведе за 15-а година.

 Домакин на събитието стана сцената на Клуб Мегами. Юбилейното издание на конкурса беше посветено на България и опазването на родните традиции. Участничките в конкурса поставиха началото и на социалната кауза на Лейди България 2022, която се казва „Красотата на България“. 

До финала бяха допуснати 10 претендентки – красиви, независими и успешни, както в личния, така и в професионалния живот.

Конкурсът премина в три тура. В първия финалистките представиха традиционни български носии от различни краища на България, любезно предоставени от Ансамбъл Гайтан с. Първомай.

Във втория красавиците дефилираха с етно рокли на дизайнерката Елена Христова. Момичетата показаха и своите любими места в България и поканиха гостите да ги посетят.

Третото дефиле по традиция беше в официалните тоалети на Kiara Fashion на дизайнерката Гергана Апостолова решени в цветовете на българския трибагреник – бяло зелено и червено.

За прекрасната визия и грим на участничките се погрижи гримьорката Христина Герасимова.

Водеща на събитието беше носителката на титлата „Лейди България“ – Елизабет Методиева.

Победителите получиха подаръци от българския козметичен бранд Инсенсо, Верига Фитнеси Пулс, Боди Толк, спортната марка Зеро Фит, Дерма Голд, златна и диамантена бижутерия SSG. Голямата награда за носителката на титлата Лейди България Вселена на стойност 3000 лв, бе предоставена от Болница Оптимед и лично връчена от един от собствениците д-р Илкай Къркач и съпругата му Елиф Къркач.

С тежката задача да оценяват кандидатките бяха натоварени екс носителки на титлата Лейди България, между които: Силвия Теодосиева, Петя Велкова, Татяна Иванова, Цвети Разложка, Ива Недялкова. В звездното жури взеха участие и носителката на титлата Мисис България Маги Сидерова и участниците от фермата Ивайло Герасимов и Пламен Пеев. Председател на журито беше д-р Илкай Къркач, собственик на болница Оптимед. Миналогодишните победителки Александрина Йорданова и Светослава Апостолова предадоха короните на новите Lady България 2022:

 

Lady Bulgaria Universe – Карина Атанасова

Lady Bulgaria World – Лилия Билалова

Lady Bulgaria Europe – Мария Бойчева

 

Първа подгласничка Lady Bulgaria – Мария Младенова

Втора подгласничка Lady Bulgaria – Белослава Петкова

Трета подгласничка Lady Bulgaria – Зорница Мутафчиева

 

За доброто настроение на гостите се погрижиха балет Мегами, певицата Айви,  лауреатът от Пирин Фолк Валентин Велчев и танцов колектив „Вангелов“ с хореограф Рангел Вангелов, които представиха два от най-големите хитове на фестивала „Пирински орли“ и „Наздраве. Поп-фолк звездата Антонио вдигна настроението на събитието.