Приятели, музиканти и журналисти аплодираха Иоан Карамфилов и песните от дебютния му албум „Nightwalking“ на концерт-промоция в столичния ресторант “Faborge”.

Младият актьор и музикант вложи цялата си душа в изпълнението на десетте песни и успя да развълнува многобройната публика, която бе впечатлена от тембристия му, изравнен в целия диапазон глас.

Много приятели, сред които и такива от детството – Йоан-Дако, Йордан Папазов, много светски личности, миски, музиканти и журналисти се насладиха на емоционалната вечер. Десетте парчета събрани в диска са по музика и текст на Иоан. Сред тях се открояват „Runaway“,   „The Horsemen“, „Nightwalking“, „The Oceans and the Sky“.  Аранжиментите са дело на Симеон Сомлев, в чието студио в Бояна е записан целият албум. Продуцент на „Nightwalking“ е бизнесдамата Гергана Ташкова. Специални благодарности Карамфилов отправи и към известния продуцент Димитър Ташков, който му е помогнал изключително много за вокалната и ментална подготовка.

Песните в „Nightwalking“ са различни като звучене, което прави албума многоцветен – от чил аут, през рок балади до хард хевиметъл парчета.

„Не всяка песен е писана да бъде хит, мразя това социално напрежение – да направя песен в която да „избухваме“, категоричен е музикантът.

Музиката няма да откаже Иоан от актьорството.  Той е убеден, че тя го е направила по-добър артист – търпелив, искрен и ритмичен.

„Предстои ми по-приятната част от работата – срещи с публика на живо, пред която да представя музиката си Надявам се да имам участия, а защо не и турнета, казва Карамфилов.

„Искам да завърна рока с много съдържание и главно внимание върху Музиката! С главно М! Имам самочувствието на самостоятелен изпълнител, който скоро няма да се изчерпа от креативност. Мечтая да съм винаги на сцена, не за слава, просто там ми е мястото. Усещам се жив и намирам това което търся  – там, на сцената. Искам да оставя наследство, с което да помогна на хлапета като мен да се развиват, а не да се предават и да обвиняват някого за това, че се чувстват неоценени, сподели преди време младият музикант.

Иоан Карамфилов е навлязъл в шоубизнеса от 7 годишен, като се е снимал в много български и холивудски продукции. Жанра на дебютният му албум „Nightwalking“ е Християнски Рок.