Името на Димитър Шиков става известно след победата му на международния конкурс „GrandSeaWorld“ през 2018 година. Това е първият конкурс, в който Димитър взима участие и, разбира се, го печели. Той споделя, че това е била отлична възможност да предизвика себе си и да види какво ще се получи. Само на 18-годишна възраст той получава предложения за участия като модел в различни рекламни фотосесии и видео спотове. Наред с професионалните ангажименти Митко учи последна година в Немската гимназия в град София. Предстои му да бъде абитуриент и много се вълнува.

Сподели, че има планове за по-нататъшно професионално обучение. Мечтата му е да получи висшето си образование в Милано, Италия. Вече е избрал университет и му предстои подаване на документи. Казва, че не иска да бяха от родината, а че иска да стане по-добър и ценен кадър. Счита себе си за млад и неопитен, но и много сериозен и амбициозен. Гледа на модата като на изкуство и сериозно занимание, иска да даде всичко от себе си и е готов да комбинира любимите си занимания – мода и бизнес. Казва, че за него това е идеалната комбинация за личен успех. Последните месеци наред с редовното посещаване на учебните занятия, той е записал и частна школа за професионално обучение на младежи за артисти и модели. Работи с утвърдени имена, за да може да изгради имиджа си и да натрупа полезни знания, които да приложи в практиката.

Относно това дали има човек за себе си, споделя, че в момента е отдаден на своето реализиране и затова няма време за сериозни отношения, но ако се появи жена, която да го допълва, е готов да опита. За себе си споделя още, че обожава камерата и лесно влиза в образи, все едно е роден за това. Категоричен е, че младите хора в България имат много възможности за развитие и за всеки има място под слънцето. Също така добавя, че вижда как много хора не се възползват от шансовете, които получават и сякаш не са достатъчно амбициозни и не изискват достатъчно от себе си. Казва още, че според него им липсва мотивация и стремеж към успехи, както и ясна представа за бъдещето. Искрено се надява, че все повече млади хора ще искат да продължат образованието си, да се развиват и да се превърнат в идолите, които имат. Димитър Шиков споделя, че неговият идол е Джъстин Бийбър и че редовно следи неговите изяви, неговата музикална кариера и дори личния му живот. Любопитното е, че е имал възможността да поговори с идола си, макар и виртуално.

За музиката, която харесва, сподели, че всичко зависи от настроението му, но предпочита хип-хоп и поп музика. Като всички млади хора през свободното си време обича да се забавлява в компанията на приятелите си, да пътува и да опознава нови места, както и да спортува. За него е важно младите хора да спортуват, защото спортът изгражда характера и учи на дисциплина. В отношенията си с хората цени откровеността, доверието и смелостта, не понася глупостта.