Мария Илиева видимо е отслабнала. По време на бременността си певицата качи близо 20 килограма и след раждането полагаше неимоверни усилия да ги свали, но тънката талия доскоро бе само мираж за нея. Въпреки непрестанните диети, изпълнителката трудно успяваше да задържи постигнатите резултати, но ето че шоуто за имитации „Като две капки вода” я е мотивирало и сега е в по-добра форма от всякога.

Запознати издават, че Илиева стопила излишните тлъстини с много ограничения. Тя си поставила за цел да смъкне останалите 7-8 килограма след раждaнето и успяла да го постигне. Когато продуцентът Маги Халваджиян я потърсил с покана да се включи в шоуто „Като две капки вода”, тя не се колебала дълго и веднага потърсила диетолог, който да й изготви строг и ефективен хранителен режим. Мария била наясно, че ще влиза в различни образи и често ще показва тялото си в оскъдни облекла, затова искала да блесне пред жури и зрители в най-добрата си светлина.
Още с първата имитация на поп певицата Анастейша тя впечатли почитателите си с плосък корем и те побързаха да я похвалят.„Браво на Мария! Най-накрая е отслабнала и се справя отлично със задачите!”, коментират фенове на предването.

Възможно е и нова любов да е повлияла промяната на Илиева, която отдавна обяви, че се е разделила с бащата на сина си. Близки до поп звездата твърдят, че тя не страдала кой знае колко от липсата на младока Георги Михайлов в живота си и вече свикнала с мисълта, че ще бъде самотна майка. Говори се, че новият мъж до нея е колегата й Петър Бонев, който от години я харесвал, но чак сега се осмелил да направи крачка към сближаване. Дали от отношенията им ще излезе нещо сериозно, предстои да разберем, но Мария решила да даде шанс на ухажора си. Според свидетели Петър е присъствал на рождения ден на сина й в края на януари и го зарадвал с много подаръци.

Макар че едногодишният Александър е още в крехка възраст, певицата побърза да се върне на работа скоро след раждането и сега успешно съчетава личните и професионалните си ангажименти. Тя се похвали, че освен в музикално, скоро феновете ще имат възможност да я видят и в различно амплоа на актриса. В новия български филм „Грешници”, който е с криминален сюжет, Илиева ще играе ролята на проститутка. Тя изпълнява и саундтрака към продукцията, издава „Уикенд“.