Цецо Тотото вече не е заместник-директор на Народния театър. Заповедта му е връчена от шефа Мариус Донкин през седмицата. Самият Цветан Николов потвърди пред „Телеграф“, че е напуснал поста си, но се оправда, че не бил уволнен, а длъжността му е съкратена.

Това става 3 месеца след като Софийският районен съд му даде 11-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок, след като се призна за виновен за автомелето на моста „Чавдар“ в столицата миналото лято.

Още след инцидента водещият влезе в болнични, които подновяваше непрекъснато досега.

Не контактуваме. Той си изпраща болничните листове в личен състав, но за себе си съм взел решение, че след такава изцепка не може да остане на работа в престижна държавна институция. Единствено ми пречи да го уволня това, че е в болнични и затова още нищо не може да се предприеме“, заяви пред „Телеграф“ Мариус Донкин още през ноември, когато прокуратурата повдигна обвинение на Цецо за предизвикване на катастрофа, шофирайки с 2,7 промила алкохол в кръвта.

Колегите на Цветан са възмутени, че го гледат на екрана като водещ на тегленето на тотото, докато пред трупата се прави на болен повече от половин година.