Носителката на титлата „Мисис България Вселена“ –  Оксана Желяпова, проведе първия по рода си благотворителен бал посветен на бесарабските българи. Красавицата събра популярни личности и  звезди от родния елит, в подкрепа на каузата си край морето.

Домакин на събитието беше ресторант Адмирал в Св. Влас

Целта на  събитие е събиране на средства за подпомагането на българските училища и културен център в Молдова. Темата за бесарабските българи е изключително близка до Мисис България, тъй като самата тя е с такива корени.

“ За мен е важно корените да се пазят. В Молдова живеят много бесарабски българи, училищата и културните центрове са в критично положение. За да спасим българския културен център, те имат нужда от  музикални инструменти, носии и всичко свързано с българския фолклор, история и традиции . Друга моя цел е създаването на рехабилитационен център за болни дечица“, сподели Желяпова веднага след събитието. За дата умишлено е избран 1 юни, като символ на добротата и новото начало.

Гостите се насладиха на приятна програма и изненади с водещ – певецът и стенд ъп актьор Георги Величков и великолепната музика на уникалните Сандра и Артур. Масите и червения килим  бяха украсени със живи цветя. Вечерята бе подсладена от  сладкарница “Clio “.

Г-жа Желяпова поздрави и благодари за подкрепата на  Диневи Груп , на кмета Иван Николов , на сладкарница “ CLIO “ на Компания “ТРИГЛАВ – ЕДЕЛВАЙС “ ЕООД, Лавандулово масло и Розово масло, на магазини “Фиола”.