Носителката на титлата „Мисис България Земя 2018“ Роксана Кирилова се включи в благотворителната кауза  “Да помогнем на Алекс да ходи”.

Заедно с много варненци Роксана Кирилова застана зад 3-годишната Алекс и инициативата „Изчисти квартала – помогни на Алекс!“ в събота, на която се събираха захвърлени кенчета. Те ще бъдат предадени за рециклиране,  а средствата ще отидат за лечението на малката красавица.

Алекс е от Варна и е родена с рядка аномалия, заради която едното й краче е по-късо. Възможност за операция има, а лечението се извършва в САЩ. Сумата, която е нужна за втора операция е близо 800 000 лева.

„В края на октомври ще има нова инициатива, в която освен мен ще се включат много спортисти и популярни личности, за да участваме в състезанието по бягане в Морската градина на Варна. Призовавам тези, които искат да помогнат на Алекс да ходи, да се включат в надпреварата. Аз вярвам в бъдещето на нашите деца, а Алекс е едно от тях!“, казва носителката на титлата „Мисис България“ Роксана Кирилова.

Кампанията набира все по-голяма популярност. Хора от Варна и региона организират различни инициативи свързани с набирането на средства за малкия ангел Александра. В много училища на морския град за първият учебен ден вместо цветя ще се подарява “парична надежда”.

Всеки, който иска да помогне на Алекс може да го направи и с дарителски SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777 или да преведе сума по сметка: Централна кооперативна банка BIC: CECBBGSF, IBAN: BG40CECB979040G7448700, титуляр: Александра Кръстянина (Майка на Алекс).

Мисис България Земя подкрепя и още няколко благотворителни каузи:

Фондация ”Мечта за дете”, операция “Плюшено мече” – за всички деца, които растат в домове, далеч от майчина любов и за дечица в неравностойно положение; Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта – чиято цел е да разпространява принципите на хуманност и благородство чрез различни благотворителни кампании; Каузата на сдружение ”Вярвам в теб” срещу домашното насилието над жени и на работното  място и международната благотворителна кампания #OneVoice, която също е свързана с тази кауза.

Роксана Кирилова развива успешен бизнес в сферата на застраховането, иама 3 висши образования, чудесен 8-годишен син. Член е на Дамски клуб “Бизнес на високи токчета”, а през  април тази година тя печели и  “Business & Fashion woman” 2018 на Business&Fashion Awards.