„Мисис България” и „Мисис Европейски съюз 2019” Яна Средкова стопли сърцата на 30 семейства и възрастни хора в нужда. Тя лично занесе коледни пакети с храна в Панчарево, Герман, Овча купел, Костенец и  селата в региона. Това стана възможно със събраните средства от благотворителния базар, който Яна организира преди седмица.

„Каузата „Подари Коледна вечеря” се оказа изключително успешна. Със сигурност ще повторим акцията за Великден. Не мога да опиша вълнението си от срещата си с тези хора. Освен радост в очите им имаше и много сълзи. Знам, че това, което правя не е много, но за тези хора и малкото е много. Освен продукти от първа необходимост те получиха и  лакомства за  коледната трапеза, които да им създадат празнично настроение. Благодаря на всички кметове, които се включиха в инициативата и ми помогнаха тя да стане факт ”, споделя Мисис България.

Яна използва посещението си в Костенец и за пореден път подкрепи фондация „Искам бебе“. От началото на ноември под надслов „Да напълним голямото сърце на Костенец“ в града се реализира инициатива в подкрепа на дейността на фондацията, като събраните средства от пластмасови капачки ще са за семейства с репродуктивни проблеми.

От години Яна Средкова се е посветила на каузата да помага на семейства с репродуктивни проблеми. Зад гърба си тя има множество благотворителни кампании за набиране на средства, за да сбъдне най-съкровената мечта за всяко семейство – да има собствена рожба.  Яна  е омъжена, има три деца. Тя развива успешен бизнес със  здравословни храни, безглутеново и клетъчно хранене. Собственик е на ресторант Green Bаsket.

Носителка е на титлите „Мисис България Свят 2018”, „Мисис Европейски съюз 2019“ и на редица престижни отличия, сред които „Бизнесдама на годината“, „Мис Бизнес на високи токчета“ и др.