Носителката на титлата Мисис Дама на годината – Ваня Ламбева се включи в традиционния благотворителен Бал на Жълтата Роза на Зонта Клуб. Тази година благородната кауза бе в подкрепа на Националното училище по танцово изкуство и Музикалните училища в Широка Лъка и Котел.

Г-жа Ламбева откупи изключително ценно издание на книгата „Liber Ordo Equestris“, посветена на възникването на средновековното рицарство. Създадена като древен ръкопис през 1279 г., книгата е издадена на български език само в 140 екземпляра.

Междувременно Ваня Ламбева е в трескава подготовка на първата национална Асамблея „Земя на децата“, която ще се проведе на 1 юни 2019г. в София. Асамблеята ще събере над 280 талантливи деца, които ще бъдат поощрени да се занимават с изкуство и да покажат своите възможности пред много широка публика. Събитието ще премине в рамките на два панела – художествен пленер и спортно-щафетни занимания, в които младежите ще вземат участие съвместно с представители на НСА и НХА.  Творбите на децата ще бъдат изложени в експозиция след приключването на пленера.

Всяка област е поканена да бъде представлявана от своя областен управител. Ваня Ламбева споделя, че догодина второто издание на Асамблеята ще е с международно участие. „С колегите от сдружение „Дива Земя“ вече работим по този проект. Осъществили сме контакти с посолствата на всички чуждестранни държави у нас, както и в посолствата на България по света. Убедена съм, че няма по-добра форма на дипломация в интерес на децата“.

Сериозна подкрепа в начинанието на г-жа Ламбева оказват Областна администрация на Софийска, НСА „Васил Левски“, Комисията за закрила от дискриминацията, НХА, Пожарна безопасност и защита на населението, БЧК, Министерство на културата и Министерство на младежта и спорта, Лайънс клуб София Витоша. Своята подкрепа са заявили и много популярни лица от областта на бизнеса, науката, изкуството и спорта, сред които гимнастикът Йордан Йовчев, художниците Ромео Смилянов, Людмил Веселинов, Валентин Кардамски, Петър Пиронков, физикът Теньо Попминчев, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Орлин Горанов и др.