За пета поредна година Банско е домакин на зимните спектакли на Държавна опера Варна, под патронажа на кмета Георги Икономов.

На 11 и 12 януари 2019 г., от 18.00 в Читалище „Н. Вапцаров“ – Банско, ще гостува мюзикълът „Да пееш под дъжда“. Спектакълът по едноименният холивудсски филм, е премиерен за България, а в него звездно участие имат Орлин Горанов и Мариан Бачев.

Под режисурата на Борис Панкин, „Да пееш под дъжда“ оживява на българска сцена по мотиви от вечния филм на Метро Голдуин Майер. Представлението на Държавна опера Варна, под диригентството на Страцимир Павлов, е едно романтично и носталгично дежа вю за ерата на нямото кино и разбира се, за любовта. В главните роли на филмовата звезда Дон Локууд и неговия приятел Козмо Браун, който първо заплита, а после разплита сюжетната интрига, блестят Орлин Горанов и Мариан Бачев. Изключително артистични са претендентките за сърцето на Дон Локууд – Сребрина Соколова и Лилия Илиева, в ролите съответно на филмовата му партньорка, капризната Лина Ламонт и талантливата драматична актриса Кати Селдън, която в крайна сметка не само измества Лина от екрана, но спечелва и любовта на филмовия красавец. Оперните, драматични и балетни артисти пеят, танцуват и присъстват толкова органично от началото до края на спектакъла, че е трудно да познаеш кой артист от кое сценично изкуство идва. Автори на хореографията са Боряна Сечанова и Мариана Крънчева, сценографията е дело на Иван Токаджиев, костюмите са на Анна-Мария Токаджиева, а за мултимедията се грижи „Бюро за пространствени решения“.

ОЧАКВАЙТЕ Държавна опера Варна в Банско и през март с нейните най-нови балетни спектакли „Пепеляшка“ на 21 март, 18:00 и „Лебедово езеро“ на 22 март, 18:00, НЧ „Н. Вапцаров“.

Резервации и продажба на билети:

Посетителски информационен център , тел.: 0749 88580 / 0888 251095

НЧ “Н. Вапцаров“ – гр. Банско, тел.: 0882521052, 0885402424 (от 9 януари, на касата на читалището)

онлайн: www.eventim.bg