Попфолк изпълнителят Тони Стораро е поредната популярна жертва на хакерска атака в социалната мрежа Инстаграм, узна HotArena.

Профилът му е бил разбит миналата събота, 27 април, от българин, който живее в Германия. Злосторникът е отправял неприлични сексуални предложения, част от които към близка колежка на 42-годишния певец. Това съобщи самият той, без да уточнява името й.

Извинявам се на всички последователи, на които са писани лични съобщения от мое име. Разбрах, че са предложили на две момичета по 2000 лв. за участие в мой клип, както и са отправили неприлични сексуални предложения на моя колежка. Много приятели ми се обадиха да ме питат защо съм спрял да ги следвам. Не съм бил аз.

Мисля, че успях да възстановя всичко с изключение на снимките, които са изтрити, но това, не ме притеснява – аз съм активен в Инстаграм и качвам достатъчно. Не знам каква е причината за тази атака – някой иска да се представя за мен, или ми завидяха, че от социалната мрежа верифицираха профила ми със синьо тикче… Каквото и да е, се надявам компетентните органи да си свършат работата и виновникът да получи необходимото наказание“, коментира Стораро, цитира „ТелеграФ“.

Хакерът освен, че е трил снимки, отследвал е приятели и е блокирал непознати, е сменил информацията и имейла, на който от социалната мрежа изпращат съобщения за възможни нерегламентирани влизания. Тони успява да си върне профила на 4 май, но ден по-късно историята се повтаря. Той вижда, че е блокирал и друг човек, и мигновено реагира на промяната. От екипа на Инста са локализирали хакера. Той е българин, живеещ във Франкфурт, Германия. Имат и IP адреса, от който е влизал, както и други подробности, като имейлите, които са създавани за целта на кражбата.

На този етап гарантират, че са създали тройна защита на профила на Стораро. Предстои случаят да се предаде на ГДБОП, отдел „Киберпрестъпления“.