Големият сръбски певец и композитор Шабан Шаулич е загинал в зверска катастрофа в Германия, съобщи сръбската информационна агенция „Курир“.

Германските медии също съобщиха за тежко пътно-транспортно произшествие, при което е загинал 67-годишният Шаулич. Тази сутрин спасителните служби са получили обаждане около 06:50 ч., че на магистрала А2 в посока Дортмунд е имало катастрофа между два автомобила. В единия от тях е бил певецът.Движението по магистралата е било преустановено за няколко часа. Тежкият пътен инцидент е станал между Билефелд и Дортмунд, провинция Северен Рейн-Вестфалия. Медиите пишат, че магистралата е била блокирана в продължение на пет часа. Шабан Шаулич е един от най-обичаните балкански изпълнители. Наричан е „кралят на народната музика“.

Шаулич е пътувал заедно с неговия кум. Двамата веднага са били откарани в болница, но там Шаулич е починал. Шабан Шаулич е роден на 6 септември 1951 година в град Шабац, в мюсюлманското семейство на Илдуза и Хусеин Шаулич. През 1969 година издава първия си албум – „Дайте ми утеха“.