На бляскава церемония MRS Bulgaria First Lady Awards , послучай юбилея 30 години Мисис България , бизнес дамата Роксана Кирилова бе отличена с голямата награда в раздел „Благотворителност“.

Наградите събраха на едно място стилните, красивите и успешните жени на България, които умело ръководят бизнеса и личния си живот. Наградите са посветени на 30 години от организирането на първия национален конкурс  Мисис България. За това и в това издание на наградите номинирани и наградени бяха само носителки на титлата Мисис България.

Роксана Кирилова е  успешен застраховател, но след като печели конкурса „Мисис България“ през 2018г. е отдадена и на  благотворителността, която заема съществена част от живота й. Тя се включва в различни социални каузи и подкрепя редица благородни инициативи.

„Горда съм с тази награда. За мен тя е доказателство, че съм на прав път и е признание за труда ми. Все пак на една сцена се събират най-успешните жени, които са получавали короната на Мисис България в последните 30 години. Това ме респектира допълнително.

Добротата, състрадателността и отзивчивостта са в основата на човешките взаимоотношения, и ние като хора трябва да се замислим над това – дали сме достатъчно добри и състрадателни.

Винаги съм казвала, че да се занимаваш с добри дела , не е само отчитане на дейност, а истинска мисия, която съм приела като свое призвание. Да видиш радостта е очите на хора, които имат нужда от помощ е несравнимо преживяване.

В този материален свят всяка проява на доброта се приема като истинско чудо. На всички тези добродетели искам да науча и сина си“.

Роксана Кирилова е участвала много благотворителни инициативи.

Красавицата не пропуска кампаниите на Фондация ”Мечта за дете”,  участвала е в първата благотворителна инициатива на Рицарите на Малта у нас. Заедно със сина си Марк участваха в  благотворителната кауза „Звезди пеят и танцуват за децата на Стрелча”, Роксана Кирилова се разписа и в кампанията на Фондация П.У.Л.С за набиране на хранителни продукти и парични средства. Вместо подарък играчка за 1 юни, Рокси подари на сина си  вълнуващо преживявана – двамата зарадваха децата към Фондация П.У.Л.С с многобройни подаръци.  Участва в най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на пациенти с рак на гърдата в Европа –  Race for the Cure.

Заедно с Детско-юношеската школа на ПФК“Славия София“ , направиха дарение за Детски дневен център „Света Неделя“ за деца с увреждания в община Сандански. Съвсем скоро Мисис България Роксана Кирилова присъства на събитие на Българска браншова асоциация „Пътна безопасност”, на което бяха връчени годишни награди за ”Принос в пътната безопасност”. На Благовещение Роксана Кирилова дари средства за топъл обяд на 100 души от  Дома за възрастни с умствена изостаналост в с. Подгумер. Роксана Кирилова се присъедини и към проекта на „Златен Рожен“ и The Wine Inside „Културно наследство“, които участват в инициативата на Българската асоциация на винените професионалисти – „Празнувам с българско вино“. Първото български вино, отлежало в манастир, бе създадено, за да съберат средства за реставрация на стенописите на Роженския манастир. На Великден 2021г. Кирилова се срещна със сираците от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Светлина за нас“ в гр. София, за да им вдъхне надежда и да ги зарадва с шарени яйца и топъл обяд.

Роксана Кирилова е носителка е на наградите „Business and Fashion Woman“ от „Business & Fashion Awards“,  „Бизнес дама на годината” в категория  „Благотворителност” и др.