Гергана Станчева, която през 2022 спечели титлата „Мисис Бългaрия Europe”, бе отличена и с приза „Първа Дама” в категория Благотворителност.

За краткото време от както е носителка на титлата „Мисис България“, Гергана развива успешно няколко различни благотворителни каузи.

Заедно със съпруга си красавицата участва във финансовото подпомагане на лечението на болни дечица,  самотни майки, възрастни хора, както и ученици, в неравностойно положение. Съвсем скоро, по Великден, лично Гери посети 12 семейства от област Ямбол, на които раздаде хранителни продукти от първа необходимост, а на самия Великден, с лични средства подкрепи кампанията “Обяд за баба и дядо”, като  100 възрастни души получиха храна за празника.

Лична благотворителна кампания и кауза на Гери е кърменето. По нейна идея и с нейно спонсорство, бяха създадени и дарени първите пейки за кърмене и повиване на бебета, които се намират в Ямбол, Пловдив и Кабиле.

Наградите „Първа Дама“ се присъжда ще на успели жени за 4 година. Целта им е да поощрят и насърчат постиженията на дами в различни сфери на живота, като: бизнес, политика, социална дейност, право, здравеопазване, образование, култура, лайфстайл, благотворителност и др. Организатор и продуцент на наградите е агенция „Феймъс“ в лицето на Меги Савова.