Да спасим косата през горещините с повече хидратация и грижа! Защо е необходимо да хидратирате косата си, не само в горещините, а и през останалото време ще ви разкажем сега.

Косата е изградена изцяло от клетъчен комплекс богат на кератин. Косъма се храни от космен фоликул, който доставя основните вещества за здраво израстване. Дори да се храните правилно, да вземате допълнителни витамини и минерали укрепващи косата, тя ежедневно е подложена на вредни влияния: измиване с неправилни продукти, прекомерна употреба на сешоар и преса, слънце, замърсяване от околната среда.

Всичко това прави косата вяла, чупеща се, цветът й е мътен и без никакъв блясък. Повечето дами усещат косата си много суха, сякаш нещо я е унищожило за една вечер.

Не може да избягаме от ежедневието си, нито да спрем слънцето да свети, или пък да се изолираме от света и да избегнем градската мръсотия! Ние ще ви кажем как в няколко стъпки и редовна грижа ще възвърнете красотата на вашата коса!

Преди всичко през горещото време, както тялото така и косата се дехидратират. Специалистите препоръчват човек да изпива по 8 чаши вода дневно, но при по-високи температури може да се увеличи количеството на 10. Както хидратираме клетките си в тялото, така трябва да направим и с косата си за повече здравина и ослепителен блясък. Но как да я доставим тази влага?

Когато косъмът е мокър той се надува и отваря своята повърхност. Наред с полезните вещества, които доставяме на косата си чрез продуктите за коса има нещо, което действа като магнит и заключва буквално влагата в косъма. Това е Провитами B5. Продуктите съдържащи в себе си това вещество помагат на косата да задържи в себе си максимално повече влага. Хидратираният и добре затворен косъм е по-здрав, цвета е уникален, а блясъка на косата неповторим. За нашите клиенти в салон Магама редовно препоръчваме терапия с маска за коса #Kadiffe. Подходяща както за блондинки така и за брюнетки маската освен ключовия Провитамин B5 съдържа в себе си арганово масло, което е най-добрият проводник на полезните вещества вътре в косъма. Маската спомага неговото уплътняване, доставя нужните микроелементи, които възстановяват косъма от вътре навън.

Завършващата стъпка е нанасяне на балсам и подхранващо олио за коса, които да затворят косъма.

Защо е нужно да се затвори косъма?

Когато косъма е отворен, това е като отворена рана. През отворения косъм ценният за структурата и здравината кератин лесно се губи. За това за завършване на всяка грижа за коса използвайте балсам, който затваря кутикулата. Не забравяйте, че с всяко нагряване на косъма от преса или сешоар той отново се отваря и губи ценни структурни елементи. Професионалистите препоръчват използването на нежни масла и термозащитни продукти.

Нека да видим защо е така?

Маслата действат в две посоки. Да оформят защитен филм около косъма и така той да остане затворен, по този начин предпазваме косата от накъсване, а от друга страна предпазваме цвета от избледняване. В зависимост дали е фина или по-плътна косата може да използвате масла на различна основа. Най-популярното е Арганово масло, което наистина е магично за косата. За по-фини и тънки коси може да използвате нежна жожоба и Макадамия. Така забравяте за скубане или оплитане на косата.

Термозащитните спрейове имат сходна функция, но основната им цел е да предотвратят изгарянето на косъма. Те създават фин филм и съдържат елементи, които предпазват косата от висока температура. Задължително е да нанасяте, когато изправяте или къдрите косата си с преса или маша. Тези уреди могат да причинят необратима вреда на косата, ако се използват многократно ежедневно.

Същото действие може да се получи и след дълго излагане на слънце. За това използвайте продукти с UV защита за косата, които ще се погрижат за нея.

Вашата коса заслужава най-добрата грижа! Подарети си това удоволствие да имате разкошна коса всеки ден, с качествените продукти на #Kadiffe!

Вижте пълната гама грижа за косата тук >>> https://bit.ly/Kadiffeproducts

Ще ни откриете на адрес:
София Дамян Груев 46 0898777740
София Патриарх Евтимий 51 0898778137
София  Солунска 23 0898770058

magama-shop.com