Носителката на титлата „Мисис България“ Анна Стефанова ще представи своята втора книга „Принцеса Анна и празничната торта“ в Перник.

Това ще е първото представяне на книгата пред публика – 22 май, събота, от 11:30 часа на открито пред Двореца на културата в миньорския град. Събитието е част от културната програма на Арт фестивала „РестАрт Перник“, съвместно с инициативите на Пътуваща Читателска къща за представяне на български книги и автори. С подкрепата на Община Перник. „Принцеса Анна и празничната торта“ участва в номинациите на кампанията на Фондация Детски книги в подкрепа на четенето – Бисерче вълшебно 2021.

 През ноември 2020 г. на книжния пазар излезе от печат втората книга на автора Анна Стефанова в каталога на издателство „Екрие“ – „Принцеса Анна и празничната торта“.

Втората приказка е в по-голям формат, с по-дълг текст, с още повече от прекрасните илюстрации на Анна Бабич, с повече герои и закачки към читателите.

„Принцеса Анна и празничната торта“ е мирисът на любим току-що изпечен сладкиш у дома или на предпочитано от вас място. Приказка, създаваща уют, но и предаваща радост и топлина. Красиви илюстрации, любими герои, старанието да правиш празник за малки и големи всеки нов ден. С(мисъл) за деца и родители!

За разлика от класическите популярни приказки, нашата история е вдъхновена от настоящето. Принцеса Анна е не просто красиво момиче и принцеса, Анна има мечти, обича сладкарското изкуство, обича да прави хората щастливи като сътворява вкусни сладки десерти и празнични торти. Героите в приказката приличат на познатите ни хора в ежедневието. Уюта у дома с мирис на прясно изпечен сладкиш и чаша топъл шоколад. Прегръдката на любим човек, вкуса на най-любимата вкуснотия от детството ни. Празникът и желанието ни да създадем радост и настроение.

Сладкарница „Вкуснотия Мария“ прилича на любимото ни местенце, където обичаме да ходим и да се събираме с приятели. Всички се познават, забавляват и споделят удоволствието от храната и срещите.

Принцеса Анна ще прави празнична торта! Добре, но ще ви запознаем с госпожа Лиса, защо сладкарница „Вкуснотия Мария“?, коя е любимата топла напитка на господин Дългоух, какво не очаквате да видите в сладкарница, но пък е вкусно и любимо на всички деца. Питате за нейна любима готварска рецепта? Има! Помислили сме за цялото семейство.

Анна е родена в Чирпан, но живее от 16 години в София. Майка е на две момчета Александър и Симеон.През 2017 година, 4 месеца след раждането на втория си син, става „Мисис България Европа“. Представила е страната и на конкурса „Мисис Европа“ в Гибралтар, където се е класирала на трето място. Работи в телеком, но смята, че може да е и още по-дейна, защото „съм спортен тип и не се отказвам.“ Като малка дядо й я тласнал към готвенето. Заедно са правили кекс, обичала е да сервира на родителите си. От четири години прави шоколадови бонбони и вкусни сладкиши за близки и познати. Анна Стефанова е един от емблематичните участници в MasterChef. Тя мечтае да има собствена сладкарница, а в същото време пише книги за деца. През месец май излезе и книгата й „Принцеса Анна“. Малко след това издава и малко издание за оцветяване за децата. През ноември  излезе и новата й книга „Принцеса Анна и празничната торта“.