Ще имаме ли първият български милиардер в музиката и най-младият в света, който не е наследил парите си?

Орлин Златков Софрониев, още познат с псевдонима си ORLI ANROW се кани да се превърне в първият български милиардер в музиката и най-младият в света, който не е наследил парите си.
Певец, автор на песни, музикален продуцент, мулти-инструменталист и рапър популярен с това, че прави песни във всички комерсиални жанрове на български и на английски, иска да продаде половината права от целия си музикален каталог, направен изцяло от него, състоящ се от над 500 песни и всички бъдещи които ще направи до края на живота си за 1 милиард долара на музикална компания, инвестиционен фонд или милиардер.
Той иска да използва парите като капитал, за да направи най-големият небостъргач в България и в Европа в родния му град Монтана, който ще има офиси във всички сфери на развлеченията и бизнеса. Първата българо-американска музикална компания и публишинг, най-голямото звукозаписно студио на Балканите, нов музикален формат и музикални награди, както и много други инвестиции, които ще отворят повече възможности за развитие на българите и балканците на световния музикален и бизнес пазар.

Биография

Орлин Златков Софрониев, известен под псевдонима ORLI ANROW е български певец, автор на песни, музикален продуцент, мултиинструменталист, рапър, понякога актьор и режисьор.

Роден и израснал в Монтана, България, той се премества в Америка, когато е на 19, за да преследва интернационален успех в музикалната индустрия. Завършил е музикална продукция от Full Sail University в Орландо, Флорида. Живее и 1 година в Лос Анджелис, където работи в музикална компания в небостъргача АОН център. Както и в ресторант, като вале, и асистент на популярен инстаграм модел.

В края на 2018 г. се завръща в България, за да се занимава с музика. Работи също в архитектурна фирма и аптека. ORLI ANROW има издадени 2 албума и 2 миниалбума, всички написани и продуцирани от самия него с леки изключения, и в момента работи върху третия си албум.

Досега той е издал 11 сингъла от третия си албум, всяка от които има музикален клип и песните се редуват между американски и български в различни комерсиални жанрове.

През 2019 г. Орлин създава свой собствена търговска марка Montvalley Vision Playback Records (на кратко M.V.P. Records), която иска да превърне в най-голямата музикална компания в Източна Европа и да бъде базирана в родния му град Монтана.

Музикална Кариера

Орлин започва да се занимава с музика в гимназията в Монтана. Той прави рок група със съучениците си в гимназията, където се научава да пее, свири на китара, барабани и бас. Неговите музикални влияния са най-вече американски групи, певци и продуценти, които са твърде много, за да бъдат изброени и в различни жанрове, следователно музикално твори без ограничения.

След като решава да се занимава професионално с музика, той преминава като солов изпълнител и избира псевдонима ORLI ANROW
заради международното звучене и мечтата му да бъде първият
български артист и продуцент, който да успее в международен план и да направи кросоувър към пазара на САЩ.

ОРЛИ произлиза от рожденото му име Орлин, което по-късно разбира,
че на английски означава също различни вариации на „светлина“. ANROW
е измислена дума между две думи: „жанр“ и „фараон“. По негови собствени думи името му означава ОРЛИ „Фараонът на жанровете“ или
„Бога на светлината/Бога на слънцето“, „Фараонът на жанровете“.

Той е популярен с това, че пише и продуцира песни във всички комерсиални американски и български, както и някои от балканските жанрове музика. ORLI ANROW вярва, че е най-универсалният артист и продуцент в България и на Балканите. Продуцентския му таг (използван най-вече в рапа) е Монтански Пустиняк On The Track. Основните му жанрове са:
Поп, R&B, Рок, Хип-хоп, Фънк, Поп-фолк, EDM и др.

Montvalley Vision Playback Records

ПИОНЕРИТЕ В МУЗИКАЛНАТА ИНДУСТРИЯ

ORLI ANROW търси бизнес партньор-съосновател за бъдещата му звукозаписна компания , която възнамерява да бъде най-голямата в Източна Европа и с най-големия музикален каталог.
Визията за голямото начинание е да се фокусира върху американска, българска, балканска и всякаква друга музика във всички комерсиални жанрове. Компанията ще има за цел да открива и развива български и балкански артисти и продуценти, които се стремят да станат световни суперзвезди.
Поради факта, че в България няма големи музикални компании или лейбъли, Орлин иска да създаде платформа за себе си и други амбициозни хора, които живеят в България и на Балканите.
Той вярва, че талантът може да дойде отвсякъде, но няма никакви възможности за хората в България и на Балканите да постигнат световен успех поради което им се налага да търсят развитие в чужбина, където е много трудно да се позиционират поради липсата на доказани се до момента Балкански звезди и прекалено сгъстения пазар.
Партньорът съосновател му е необходим, за да управлява компанията в бизнес план и да съдейства за партньорство с една от големите музикални компании, които ще осигурят подходящ тласък, като предоставят разпространение и маркетинг, финансова подкрепа и екип с дългогодишен опит. Има опция и компанията да бъде независима.

Дискография
(До момента)

В последните 10+ години, Орлин има музикален каталог състоящ се от над 500 песни, които твърди, че са на стойност над 1 милиард долара. Причината за грандиозната сума е, че той държи всичките права на песните, които са изцяло написани и продуцирани от него. Готов е да продаде на музикална компания, инвестиционен фонд или милиардер половината права от настоящия си музикален каталог и половината от целия си бъдещ каталог (до живот), който е сигурен, че ще надхвърли 1000 песни за 1 милиард долара.

По справка каталога му (издаден и неиздаден) до момента се състои от над 90% песни на английски в различни жанрове, има албуми, мини албуми, визуални, ремикс, акустични, двойни албуми, саундтрак на филм, който е написал, както и допълнителни дуо албуми, които са направени за партньорства с други балкански и световни изпълнители.

До момента има издадени само 58 песни. Казва, че е много рационален човек и често анализира лейбълите и изпълнителите, както и се интересува от това как се развива музикалния пазар в България и в чужбина.

Загатва също така, че е измислил една много иновативна формула, която никой друг не използва никъде.

Преминал е по най-трудния път сам, което му е позволило да натрупа много професионален и житейски опит.

Музикален каталог

Sony Music са шампионите – в каталога на Queen, които придобиха музикалния каталог на групата, наред с други права, за £1 милиард (около $1,9 милиарда австралийски долара).

Сред най-скъпите каталози е и този на Майкъл Джексън, който е закупен на половина от Sony за 600 милиона.

Брус Спрингстийн пък продава целия си каталог на стойност 500 милиона, който се състои от почти 400 песни.

Орлин казва, че Принц е един от малкото известни изпълнители и продуценти които знае с повече песни от него, от 500 до над 1000, но той е имал и невероятни музиканти, които са били част от повечето му албуми. Той също би желал да следва неговия пример и да намери най-добрите музиканти, с които да работи по различните си албуми.
Принц е бил легендарен музикант и човек, който често се е борил за правата на артистите, затова мисли, че би се гордял ако успее да осъществя такава сделка направена от човек, от малка не англоговоряща държава.

Еднократната инвестиция означава, че ще има възможността да подпише и други музиканти, текстописци, продуценти, които да работят паралелно с него по нови проекти, а компанията или инвеститорът ще притежават половината права от всичките му песни.

„Това което правя е давам възможност за ранна инвестиция в моят каталог, който съм сигурен, че ще надхвърли 2 милиарда и в края на века ще бъде най-скъпият на всички времена.

Имам нужда само от капитал, който ми позволява да тръгна наравно със западните артисти и продуценти.“

Защо в Монтана, а не в чужбина?

Орлин също така е синът на Златко Живков, който е най-дългогодишния кмет на Монтана от 1999г., както и в България от големите градове.

Казва, че е научил много и покрай него е живял два живота. Изключително добър в управлението на финанси, започнал с бюджет от 9 млн. като кмет, сега управлява бюджет от над 100 млн.

Златко Живков е бивш футболист и историк, който обича футбола което е обща допирна точка и за двамата. Той също така подкрепя всички спортни дейности в града като бенефициент.

Извън музиката Орлин иска да направи и много други инвестиции в Монтана. Сред тях е медицински хеликоптер за болницата в Монтана и тъй като футбола е бил първата му мечта и е изградил в него много дисциплина и характер, би искал да закупи футболния им отбор Ф.К. Монтана и да го класира в Шампионска лига.

В музиката споделя, че е имал много успехи и провали. Причините да се върне от Америка са, че визата му свършва и също така не вижда възможности за реализация като български и балкански изпълнител и продуцент поради липсата на доказани се такива до момента.

Докато е живял в Лос Анджелис се е обаждал на студиа, пращал резюмета, ходил до сгради на лейбъли и публишинг компании и не е можел дори да стигна до това да говори с хората там. Раздавал по улиците флайъри от първият му албум и лично е стигнал да го подаде на Фарел Уилямс, с който е искал да работи по много от албумите си.

Източник: Signal.bg