Първата колекция дрехи от линията Green Bаsket на „Мисис България Свят 2018“ Яна Средкова е вдъхновена от цветовете на Испания и великият Пабло Пикасо.

На страницата си във Фейсбук Яна представи част от блузите с щампи „Пурпурна гора“, „Четирите котки на Барселона“. Картините са дело на художничката Цветелина Русалиева, чиито цветни, изпълнени с настроение платна вече са познати в САЩ, Италия и Женева. Тя споделя, че идеята за „Четирите котки на Барселона“ се родила в едноименното  заведение в готическия квартала на Барселона, където Пикасо излага първите си картини. Блузите са от 100% памук в размери S,M,L.

Спортно елегантните панталони на Green Bаsket ще бъдат представени от участничките в предстоящия конкурс “Lady Bulgaria”, издава Средкова. Колекцията ще включва и уникални дънки с инкрустирани кристали Сваровски и ръчно изработени колани. В същото време Мис България подготвя и уникална колекция за Fashion Week 2019 през април.

Яна Средкова създава дрехите Green Bаsket,като продължение на успешната си бизнес линия свързана със здравословни храни, безглутеново и клетъчно хранене със същото наименование.

Идеята е последователите на здравословния начин на живот, екологичните и органични материи, да намерят своята дреха за свободното време, при спорт, туризъм и пътувания, в делник, в работни или домашни условия.

„Дрехите няма да са за активен спорт. Залагаме на екологични материи, шарени принтове, които освен удобство при носене, ще създават и настроение на нашите клиенти в свободното им време“, издава Средкова.