Турските Ризеспор и Ерзурумспор напират за нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешерю, твърди ajansspor.com. Двата тима са закъсали в местния елит и през зимата ще опитат да стегнат здраво редиците си.

Ризеспор, който искаше Кешерю още в началото на годината, а след това и през лятото, е на последно място в класирането. Отборът има само една победа от 13 шампионанти мача и е събрал едва 9 точки. Малко над зоната на изпадащите е Ерзурумспор. Този тим е 14-и в подреждането, като до момента има 3 победи и 14 точки в актива си. Отборът обаче много трудно бележи – вкарал е едва 11 гола в първенството. Малко по-добре по този показател е Ризеспор, който 14 пъти е успял да прати топката в противниковите мрежи.

Кешерю се намира на познатото ниво в Лудогорец и е нормално да предизвиква интерес. 31-годишният румънец има 13 точни изстрела в в 16 мача в Първа лига. Той е безапелационният №1 за атаката на „орлите“. Неговият дубльор Якуб Шверчок не може да хване ръка, след като Кешерю не спира да бележи. Полският таран е бил точен 1 път в 9 шампионатни двубоя.