За шестнадесети пореден път в балната зала „Монтесито“ бяха раздадени годишните награди за бизнес постижения „Мисис Дама на годината“ 2023

Организатор и продуцент на наградите са агенция „Феймъс“ и “Mrs. Universe Ltd.” в лицето на Меги Савова. Идеята на наградите е да бъдат намерени онези жени на днешния ден, известни или не толкова, които сами изграждат своето име и се гордеят с него. Това са дами, които познаваме, заради това, което сами са направили. Те са майки, те са приятелки, те са делови партньори, те произвеждат благата ни, те създават работни места. Те дават кураж на другите и най-вече – те символизират всичко онова, което е дамата на днешния ден. Над 80 дами бяха кандидатките за разпределение в 32 категории, но от тях журито реши да награди само 12. Пак по традиция гостите на вечерта бяха посрещани с чаша вино от винарска изба Логодаж, създадена през 1994 година.Тяхната мисия е да популяризира българските сортове вина като продукт от национално значение . Наградените получиха подаръци от Re d ‘Oro, Body talk и козметика от Ninany Водеща на събитието беше тв водещата Нели Пандилова.

Категория – Фармация – Виолета Иванова –завършила е Мединската академия в София със специалност фармация.Управлява фармацефтична компания ,която се занимава с внос – износ и дистрибуция на лекарствени средства и консумативи.

Категория – Бижутерийна къща – Ани Карагеоргиева -Галерия „Re d’Oro” диаманти – Кралят на златото и диамантите . Предлагат уникални,ръчно изработени бижута с диаманти и скъпоценни камъни от злато и платина .

Категория – Бизнес и иновации – Румяна Благоева – завършила минен инженер със специалност -открит добив на полезни изкопаеми .Управител е на фирма –„Мрамор и гранит дизайн” ,която внася от Италия екслузивно ,скалнооблицовъчни материали-мрамор ,гранит и оникс-подходящи за интериор и екстериор.Извършва луксозни довършителни работи във строителството.

Категория – Медицина – Антония Първанова – доктор и политик ,автор на първият европейски закон за правата на пациента,автор на първият европейски закон за защита правата на жертвите на престъпления.Президент и член на борда на директорите на Center for Regenerative Medicine and Longevity „Oxylife”

Категория – Мениджмънт – Даниела Колова – занимава се с финансово счетоводната дейност на „Интеркерамик” – лидер в сферата на обзавеждането на бани.

Категория – Най-добър регионален ръководител – Район Панчарево Паолина Петракиева -зам.кмет по околна среда и климат на СО-район Панчерево. Тя е магистър по право от СУ „Св Климент Охридски „Специализирала е“Правораздаване и право на ЕС.Владее английски и испански език. Д-р инж.Даниела Христова-зам.кмет по образование,култура,социални дейности,спорт и интеграция на СО-район „Панчарево“.Завършила Индустриална химия с преподаване на френски език ,като част от международен екип е участвала в разработването на фотоволтаични панели от трето поколение във Франция ,проявява интерес и към ядрената енергетика. Инж.Ирина Войнова-зам.кмет по териториално устройство,инженерна инфраструктура ,благоустройство и контрол по строителството.Завършила УАСГ като строителен инжинер.Започва да работи като проектант.Обича работата си ,защото вярва,че добрият проект е в основата на всичко .

Категория – Благодетел с кауза – Оксана Желяпова – носителка на титлата „Мисис България” .Бесарабска българка ,чиято мисия е да подпомага образованието и културата на бесарабските българи в Молдова.

Категория – Енергетика- Яница Иванова – завършила право ,но се занимава с управлението на фирма „Ваяна „-електромонтажни и строително монтажни дейности.

Категория – Млад лидер Лилия Билалова – завършила икономика .От 5 години е директор и съсобственик във фирма „Сантана“ ,която се занимава с изкупуване и продажба на селскостопански и земеделски ресурси.В свободното си време е треньор и консултант по личностно развитие .

Категория – Козметичен бранд – Нина Анчева -инженер -химик ,създател на авторска бутикова козметика –„Ninany”- разработена и произведена в Италия ,където живее и работи. Продуктите съчетават най-новите научни открития с ценни природни вещества.

Категория – Медии и журналистика – Теодора Енчева – Теодора Енчева е журналист от bTV с богат опит, въображение и приятели. Талантът й се проявява докато отразява българската, балканската и световната политика, както и теми, свързани с история и култура. Вярва в Бог, обожава Belle epoque и Римската империя, родила фразата: „Memento mori“.

Категория  – Международен партньор – Вероника Хусейнли – председател на Mrs.Lady of the Year OAE.Майка на 4 деца. .Председател на женския клуб за развитие правата на жените в Дубай.

Категория – Мистър на годината – Методи Георгиев – завършил първото си образование в Югозападен университет Неофит Рилски .Дългогодишна работа с 23 години опит във винения бранш .От 2010 е търговски директор на винарска изба Логодаж,като след 2014 става изпълнителен директор на избата и управител на търговското и дружество.

Фотограф – „Качество,дизайн и точност”