Иска ли ви се за миг да избягате на самотен остров без много шум и големи веселби! Или да сте на вълнуващо пътешествие на яхта сред морските вълни! Някой предпочитат да са на приятна сянка и да усещат морския бриз върху кожата си! Както и да обичате да прекарвате почивката си то задължително трябва да помислите за повече грижа за удължената си коса!

Като специалисти в удължаването на коса ние от салон Магама ще ви дадем няколко основни правила, които ако ги следвате ще запазите своите красиви удължения здрави, с уникален цвят и много блясък!

Тресите на плажа

Когато имате удължения на треси имайте в предвид дали те е могат да са подвижно поставени с клипси за летния период! Така може да се радвате на божествена коса когато сте на разходка или през целия ден, а на плажа да ги свалите и да не се притеснявате за удължената си коса!

Когато сте на плажа или във водата ви съветваме да не ги поставяте! Така ще запазите техния красив външен вид без да е нарушена структурата на косъма!

Ако те са поставени постоянно със зашиване или капси то имайте в предвид, когато сте на плажа, косата трябва да е прибрана на опашка или сплетена на рибена кост и да избягвате да ги потапяте в солена или хлорирана вода! Задължително е след излизане от водата да изплакнете косата с чиста вода!

Тази превантивна мярка важи и за всички останали удължения поставени с кератин, капси или стикери!

Предпазвайте косата от вредните UV  лъчи

За да запазите красотата на удължената си коса за по-дълго време то е добре преди да излезете на слънце да нанесете слънцезащитен спрей или флуд по дължината на косата! Така образувалият се защитен филм ще предпази косата от загубата на така важния за нейната красота кератин, ще предотврати избледняването на цвета или помътняването на русите тонове!

https://www.youtube.com/shorts/PYZ_ZMH-GqA

Тъмнокосите  дами е добре да нанасят по дължините на косата по 1-2 помпи масло от  Макадамия на #Kadiffe! Русокоските могат да използват богатото Арганово масло на #Kadiffe, което осигурява хидратация на косъма и предпазване от вредните UV лъчи.

Забранено за русокоските

Момичета ако имате поставени удължения за коса с капси то имайте в предвид под никаква форма да не ги потапяте в хлорирана или солена вода! Окисляването на капсите може да доведе до промяна на цвета на косата в близост до самата свръзка с естествения косъм. При русите коси може да се получат така наречените ръждиви петна, или косъма да започне да зеленее.

За да избегнете всички тези неприятни моменти, следвайте нашите препоръки за грижа за удължената коса със специални продукти за слънчева защита.

Не забравяйте, че удължената коса изисква малко по-специфични грижи, допълнително подхранване и терапии за повече блясък!

https://youtube.com/shorts/mz_4j0F4OTY?feature=share

Особено през летния период загубата на кератин в косъма е много по-голяма поради непрестанното нагряване на косъма, косата става порьозна и така губи от неустоимия си блясък!

В салон Магама ние препоръчваме на всички наши клиентки терапия СТУДЕН ботокс, с която попълваме така важните липси в косъма, цвета става много по-наситен, а мекотата и блясъка на удълженията са неповторими!

Грижим се за вашата красота ежедневно, независимо дали сте на почивка или в работен график! Посрещаме с вас всички важни моменти и знаем, че във всеки случай най-важното е здравето на вашата коса!

Посетете ни в салона ни на морето – гр. Черноморец, комплекс Flores Gardan, Victoria SPA, 0879900770

или в София, ул. Дамян Груев 46, 0898777740
Magama-shop.com

magama.org